magyar deutsch english

2019. szeptember 11., szerda

Hogyan mérgezed magadat a gondolataiddal?

Hogyan mérgezed magadat a gondolataiddal?

Mindenkivel történnek dolgok az életben. Pozitívak is, és negatívak is. Az viszont nagyon meghatározó, hogy hogyan állsz hozzájuk. Milyen gondolataid vannak a történésekkel kapcsolatban.

Ugyanis ahová a figyelmed irányul, oda megy az energiád, azaz, azt a dolgot fogod magadban erősíteni, amiire koncentrálsz.

Ha tehát te a félelmeidre koncentrálsz, és egy szituáció kapcsán rögtön lejátszod magadban a lehetséges legrosszabb verziókat, akkor egyrészt erőteljesen elkezded a negatív teremtést, másrészt pedig lehúzod magadat, mivel visszahelyezed a lelkedet azokba a régen megélt rossz emlékekbe. Ilyenkor minden egyes alkalommal újraéled azt a lehúzó lelkiállapotot, ami akkor volt.

Nyilván nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatnod a dolgokhoz való hozzáállásodat, de ezzel a fajta gondolkodásmóddal szó szerint megmérgezed magadat. Az eredménye rossz közérzet, depresszió, kedvetlenség, motiválatlanság, félelmek, elszigetelődés, és a végén előbb utóbb valamilyen fizikai tünet is felbukkan.

A legfontosabb, hogy ezt az agyalást állítsd meg. Kezd el figyelni magadat, és amikor észreveszed, hogy már megint kattognak a kerekek, akkor az éppen aktuális negatív gondolatodat cseréld ki egy pozitívra. Az elme ugyanis egyszerre csak egy dologra tud koncentrálni. A negatívat cseréld ki egy pozitívra. Bármilyen egyszerű gondolatra. Pl, süt a nap, szeretem a gyerekemet, egészséges vagyok.

Tudom, hogy sokatok számára elsőre lehetetlennek tűnik amit tanácsolok, de higgyétek el, meg lehet valósítani. És azt is tudom, hogy a sok negatív tapasztalat sokszor felülírja a pozitívra való vágyódás képességét, de más nem fog tudni rendet rakni az életedben, csak TE.

Neked kell elhatároznod magadat, hogy ennyi elég volt a szenvedésből, most már más irányba akarok menni.

A lényeg, hogy a fókuszod ne a negatívra irányuljon.

Vannak még más technikák is, amivel át lehet állítani az elméd működését pozitív irányba, de ez a felület nem alkalmas ezeknek a megosztására.

Ha úgy érzed elakadtál, és segítségre van szükséged, várlak szeretettel!

Pusztai Eszter
spirituális tanácsadó
hipnoterapeuta


« vissza

Pusztai Eszter spirituális életvezetési tanácsadó