magyar deutsch english

2018. szeptember 25., kedd

Sose válj áldozattá!

Sose válj áldozattá!

Ugye milyen könnyű belesimulni egy-egy régóta fennálló családi szituációba? Ahol a szülő-gyerek kapcsolat olyan szoros és mérgező, hogy az egyik áldozattá válik benne. És ez általában a szülő, de számtalan ellenpélda is akad.

Például ha, a már felnőtt gyerek, valamilyen függőségben szenved. A szenvedésből ilyenkor a család is jócskán kiveszi a részét, főleg az a szülő, aki hajlamosabb a mártírkodásra. Mert persze óvni, védeni kell a szegényt, nem baj hogy drogfüggő, alkoholfüggő, szerencsejáték függő, akkor is a mi gyerekünk.

És ez így is van rendjén, de csak addig, amíg a szülőnek nem megy rá a mentális, érzelmi vagy fizikai egészsége. Mert ha hosszú évekig, akár évtizedekig benne ragad egy ilyen helyzetben, az komoly betegségeket is okozhat. Hiszen ilyenkor nem csak pénzt és figyelmet ad folyamatosan, hanem szeretetet is, anélkül, hogy lenne visszaáramlás. És a tartalékok egyszer kimerülnek...

Persze ezzel nem azt akarom sugallni, hogy cserben kell hagyni a szerettünket, csak érdemes átgondolni a dolgokat, tudatosítani, hogy mi az ami jó nekünk és mi az ami nem, és ennek függvényében cselekedni. Érdemes néha hátralépni egy jó nagy lépést, és kívülről szemlélni a dolgokat.

Egy ilyen szituáció kőkeményen az elengedésről szól. Azt szinte mindenki tudja milyen nehéz ezt megélni egy párkapcsolatban, de egy szülő-gyerek kapcsolatban még inkább.

Ha gondod van az elengedéssel, várlak szeretettel egy spirituális tanácsadásra, vagy hipnoterápiára, aminek a segítségével sokkal gyorsabban fel tudod dogozni a problémáidat.

Ha tetszett az írásom, kérlek oszd meg!

Pusztai Eszter
spirituális tanácsadó
20/9747 089


« vissza

Pusztai Eszter spirituális életvezetési tanácsadó