magyar deutsch english

HIPNOTERÁPIA

A közhiedelemben a hipnózis egyet jelent az előző életes utaztatással, vagy más néven regresszióval. Természetesen nagyon sokszor ez lesz a megoldás a hozzám fordulóknak, hiszen hipnotikus állapotban nagyon könnyű megélni az előző életek történéseit, levonni a következtetéseket és tanulni belőlük. De nem csak erre lehet alkalmazni.

A hipnózis, görög eredetű szó, hypnos, jelentése álom, már több ezer éve jelen van a gyógyításban. Régebben azt feltételezték, hogy a páciens alszik, ezért van az elnevezés is.
Ma már tudjuk, hogy „csak” módosult tudatállapotról van szó, amelyben a tudat (az egó), ki van kapcsolva, így a tudatalattival sokkal gyorsabban és hatékonyabban meg lehet oldani a problémákat. Legyen ez az önbizalomhiány, allergiás reakciók, stressz levezetés, fogyás, elengedés, bármi, ami tudatos szinten hosszú ideig tartana.

Mivel minden a tudatalattiból, azaz a lélekből indul ki, ott lehet a leghatékonyabban kezelni.
Azt, hogy egy-egy probléma megoldásához hány alkalomra van szükség, nem lehet megmondani, egy biztos, 3 alkalom mindenképpen kell, de sokszor ennyi pont elég is.
Minden attól függ, hogy a páciens mennyire befogadó a terápiára.

Néhányan félnek az irányítás elvesztésétől, megnyugtatok mindenkit, hogy amit éber állapotban nem tennél meg, azt hipnózisban sem fogod. :)

Sz. András, győri lakos:


„Sajnálatos módon részese voltam egy súlyos autóbalesetnek, ahol én vezettem a kocsit, ami halálra gázolt egy személyt, és mellette még a velem utazók életét is veszélyeztettem. A rendőrség szerint egyértelműen vétlen voltam, mégis a sokkhatás és a lelkiismeret furdalás miatt képtelen voltam a normális létezésre, folyamatosan zokogtam, nem tudtam másra gondolni, csak a balesetre. Elmentem Eszterhez egy hipnoterápiás kezelésre, és már 1 alkalom után szinte teljesen visszaállt a lelki nyugalmam, és sikerült feldolgoznom az engem ért stresszt.”

H. T., 40 éves:


„Múlt évben született volna meg az első gyermekem, de a 38. héten elvetéltem, így a kislányom halva született. Úgy éreztem ezt a traumát soha nem fogom tudni feldolgozni, de 4 hónap alatt, ami alatt hipnózisra jártam, nagyjából sikerült. Most már el tudom hinni, hogy lehetek újra boldog, és élhetek teljes életet.”

Pusztai Eszter spirituális életvezetési tanácsadó